Női szeszély
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 2 kiskanál cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 3 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 tojássárgája
továbbá
- 20 dkg baracklekvár
- 5 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 8-10 dkg dió
Elkészítés
A tejet langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és a 2 kiskanál cukorral együtt felfuttatjuk. Kevés liszttel kovászt készítünk belőle. Jól eldolgozzuk a megmaradt tejjel és liszttel, a cukorral, a tojássárgákkal, a citromhéjjal. Egy deszkát előveszünk, belisztezzük, és olyan nagyságúra nyújtjuk, hogy tepsiben épp elférjen. Olyan tepsit válasszunk, hogy a tészta körülbelül 5 mm vastag legyen. A tepsiben konyharuhával letakarjuk, keleszteni hagyjuk. Miután a sütőt jól előmelegítettük, 200-220 fokon félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, a tészta tetejét megkenjük baracklekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, rásimítjuk, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd visszatesszük a sütőbe, és a süteményt készre sütjük. Vízbe mártjuk a kést, majd míg meleg, kockákra vágjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.