Női szeszély

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 kiskanál cukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 3 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 tojássárgája

továbbá

  • 20 dkg baracklekvár
  • 5 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 8-10 dkg dió

Elkészítés

A tejet langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és a 2 kiskanál cukorral együtt felfuttatjuk. Kevés liszttel kovászt készítünk belőle. Jól eldolgozzuk a megmaradt tejjel és liszttel, a cukorral, a tojássárgákkal, a citromhéjjal. Egy deszkát előveszünk, belisztezzük, és olyan nagyságúra nyújtjuk, hogy tepsiben épp elférjen. Olyan tepsit válasszunk, hogy a tészta körülbelül 5 mm vastag legyen. A tepsiben konyharuhával letakarjuk, keleszteni hagyjuk. Miután a sütőt jól előmelegítettük, 200-220 fokon félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, a tészta tetejét megkenjük baracklekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, rásimítjuk, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd visszatesszük a sütőbe, és a süteményt készre sütjük. Vízbe mártjuk a kést, majd míg meleg, kockákra vágjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

magdolna írta 2010-05-29 15:05:49-kor:
Megcsináltam,igaz dupla adaggal és nem lett gyúrható tészta.Kovászos maradt.Mindenesetre beraktam sülni,meglátjuk milyen lesz.
magdolna írta 2010-05-30 17:28:11-kor:
Ezek a hozzávalók ami a tésztához van nem jó,mint ahogy már leírtam.Miért nem lehet pontosan megadni az adagokat?Nem vagyok kezdő sütő.
kokmar írta 2010-06-01 18:05:32-kor:
Kedves Magdolna! Nem értem, hogy miért nem sikerült, hisz ezt a receptet már többször megcsináltam. A hozzávalók jól lettek leírva, pontosan adtam meg az adagokat. Különben meg Lajos Mari recepteskönyvéből csináltam a receptet, leellenőriztem, hogy tényleg jó receptet írtam-e be. Ott is ugyan ezek a hozzávalók.